Home » ECO CHALLENGE

ECO CHALLENGE

ECO CHALLENGE

20 april 2018

Vijf dagen, vijf uitdagingen.
Durf jij het aan?

WAT?
Ben jij klaar om je gewoontes aan te passen naar een levensstijl die goed is voor jou én onze planeet?

WANNEER?
Van maandag 30 april tot vrijdag 4 mei.

WAAROM?
Ons huidig economisch model verstoort ons ecosysteem. Dit leidt tot vervuiling en ongelijkheid en armoede.

HOE?
Ontdek gedurende vijf dagen een nieuwe levensstijl. We bieden je laagdrempelige opdrachten aan waar je individueel of met je afdeling mee aan de slag kan gaan.

MAANDAG: ENERGIEDAG
Ga op zoek naar manieren om je energieverbruik te laten dalen. Voor inspiratie: kijk hier.

DINSDAG: ZERO WASTE DAG
Ga de strijd aan tegen plastic verpakkingen en zwerfvuil. Doe bijvoorbeeld een plastic attack in je stad of gemeente. Ga in plaats van joggen eens een keertje ploggen, de nieuwste fitness trend en een nieuwe vorm van zwerfvuil rapen. of sluit je aan bij 10 minutes a day.

WOENSDAG: NATUURDAG
Trek je wandelschoenen aan en trek de natuur in. Plant bij-vriendelijke bloemen in je tuin (zie hier). Geniet van de pracht die de natuur ons biedt, neem er een mooie foto van en deel deze met de wereld via facebook of instagram. (Vergeet zeker de #liberalevrouwen en #ecoheroes niet)

DONDERDAG: VEGGIEDAG
Maak er een dag zonder vlees van. Ga op zoek naar lekkere vegetarische receptjes en deel de resultaten met ons! Blader eens door het koekboek “Vrije Vegetarische Experimenten”, van de Liberale Vrouwen.

VRIJDAG: GELUKSDAG
Vandaag draait het om jou! Wat maakt je gelukkig? Hoe zorg jij ervoor dat je gezond blijft? Ga je graag sporten? Of toch eerder een boek lezen? Probeer dit geluk te delen met anderen. Start eens een gesprek met een onbekende. Of ga helpen in een rusthuis. Doe iets voor het goede doel. Of maak wat extra tijd vrij voor de mensen die je graag ziet.

Hou zeker onze communicatiekanalen in de gaten voor meer tips and trick en laat het ook weten als jullie tips hebben voor ons.

Mail: info@liberalevrouwen.be of via #ecoheroes en #liberalevrouwen.

SUCCES!

“The “Eco Hero Lab” is developed by Pamela Peeters, all rights reserved