Home » Activiteiten organiseren in tijden van corona

Activiteiten organiseren in tijden van corona

Activiteiten organiseren in tijden van corona

29 juli 2020

Hier leggen we je uit wat mag en hoe je jouw activiteiten op een veilige manier organiseert.

Concreet vragen we je 9 vuistregels in acht te nemen bij het organiseren van activiteiten: 

 1. Stel jezelf vragen met betrekking tot de deelnemers, locatie, activiteit en verplaatsing. Kan je de veiligheidsregels navolgen en de omgeving zo veilig mogelijk maken?

   

 2. Stel per activiteit een lijst met veiligheidsregels op en noteer deze in een document dat de organisatoren bij zich hebben tijdens de activiteit.

   

 3. Communiceer voor en tijdens de activiteit welke veiligheidsregels genomen worden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Reageer onmiddellijk wanneer deelnemers zich er niet aan houden.

   

 4. Organiseer bij voorkeur activiteiten in de open lucht. Lukt dit niet, zorg voor grote ruimtes, zodat de anderhalvemeterregel mogelijk blijft. Ontsmet alle contactoppervlakken en gedeelde gebruiksvoorwerpen.

   

 5. Organiseer activiteiten bij jou in de buurt, zodat mensen zich niet of nauwelijks moeten verplaatsen. Vermijd verplaatsingen met het openbaar vervoer of de bus.

   

 6. Beperk activiteiten bij voorkeur tot de leden van de eigen afdeling.

   

 7. Vraag indien nodig dat deelnemers zelf een mondmasker en/of handschoenen meenemen, maar voorzie als organisator enkele mondmaskers in reserve voor als deelnemers deze vergeten zijn.

   

 8. Het is verplicht de inschrijvingen bij te houden. Dit maakt de procedure voor contact tracing makkelijker.

   

 9. Organiseer je een activiteit: verwittig het nationale secretariaat.

   

  Ten slotte willen we jullie ervan bewust maken dat veel van onze leden tot de risicodoelgroep van het coronavirus behoren. Organiseer dus enkel activiteiten als je afdeling er goesting in heeft en als voldoende vrijwilligers zich er goed bij voelen. 

Alvast bedankt en veel succes!

Tags: