Home » SPORTTRENDS 2018

SPORTTRENDS 2018

SPORTTRENDS 2018

26 februari 2018

Er zijn weer tal van rages in de sportwereld anno 2018. Wij pikten er voor jullie enkele uit, “op het lijf geschreven” van onze Liberale Vrouwen. Probeer het eens in jouw afdeling en stuur ons een leuke foto!

Jump for Joy!

De nieuwste trend in fitnessland, je hebt er vast al filmpjes van gezien op sociale media, is     ”Swissjump” of “Jumping Fitness.”

“Swissjump is een nieuwe Belgische fitness stroming die zijn oorsprong vond in Zwitserland en die zich ten doel stelt om vernieuwende en holistische trainingen aan te bieden op een hoogwaardige mini-trampoline. “Swissjump®” organiseert super plezante groepslessen vol actie, energie en dit op opzwepende muziek.

Als je “gewone” fitness al intensief vindt, dan zal u nóg meer zweten bij deze “Swissjump.” Meer dan 400 spieren worden aan het werk gezet en zowel buik, benen als billen worden versterkt. De vering van de trampoline zorgt ook voor een lage impact op je lichaam. Je gewrichten hoeven geen klappen te krijgen, zoals bij hardlopen. Met een uurtje springen verbrand je trouwens tot 900 kcal.

Bekijk alvast het volgende filmpje, dan kan je je er al iets bij voorstellen: https://www.youtube.com/watch?v=VjXOIXqJTnE

Op www.swissjump.be/nl vind je de locaties in België waar deze lessen reeds gegeven worden. Swissjump staat voor power, fit én fun! Iets voor de Liberale Vrouwen dus!

Bron: www.swissjump.be/nl

Afrodansles

Er zijn nog heel wat trends te bespeuren in 2018: powerliften, weightliften, … we zien het onze dames niet direct doen zo met zware gewichten sleuren. Het is ook een individuele sport, terwijl bij onze vereniging de groep én de fun op nummer één staan natuurlijk! Dus, we denken dat een lesje heupwiegen waarbij je alles eens goed kan losschudden, een beter alternatief is voor onze dames!

Jep, we hebben het over Afrodans inderdaad. Voor mannen en vrouwen, volwassenen en kinderen, voor iedereen: een uiterst vermakelijke sport. Er zijn verschillende stijlen (Afro contemporary, Afro décalé, … ) dus voor ieder wat wils. Volgend filmpje laat je al even kennismaken: https://www.instagram.com/p/BThbEvnh6lW/?taken-by=quatremontagnes. Leuk, gezellig én verrukkelijke muziek om helemaal op los te gaan…

 

SUP Yoga

We hebben nog een specialleke, voor de avonturiers onder jullie…

SUP Yoga, wat is dat voor een beest? Wel, SUP lijkt een beetje op surfen. Het is de afkorting van “Stand Up Paddling.” Je doet het op een extra brede surfplank die op het water drijft en je gebruikt een peddel om jezelf voort te bewegen.

SUP Yoga is dus yoga op een SUP board.

sup

Bron: https://www.happywithyoga.com/yoga/sup-yoga/

Bron artikel: http://www.womenshealthmag.nl/Fitness/sport-trends-2018-fitness